Ekatarina Levental
Ekatarina Levental Foto: Chris Koolmees

Muziektheater ‘De Weg’ van Ekaterina Levental in Nicolaaskerk Dwingeloo

vrijdag 24 mei 2024 20:00 tot 21:30

DWINGELOO - Vrijdagavond 24 mei speelt harpiste, zangeres en theaterperformer Ekaterina Levental haar muziektheatervoorstelling ‘De Weg’ in de Nicolaaskerk op de Brink in Dwingeloo. Het is een zeer boeiende, muzikale theatervoorstelling met (nog steeds) een actueel karakter. Deze Nederlandstalige voorstelling is met groot succes al meer dan 250 keer in Nederland en België gespeeld. Over haar optredens zijn veel positieve recensies verschenen. Met het programma ‘De Weg’ is zij ook te gast geweest in het klassieke muziekprogramma van de NTR: ‘Podium Witteman’.

In ‘De Weg’ neemt Ekaterina u mee op de lange (vlucht)weg, die zij met haar familie heeft afgelegd. Centraal staat haar zoektocht naar een ander leven, gedreven door een onuitputtelijke veerkracht en hoop. Zij maakt u deelgenoot van haar ervaringen als kind in een vluchtelingengezin. Haar vluchtweg begon bij haar Joodse oma in Oekraïne en liep, via Centraal Azië en Israël, uiteindelijk naar Nederland. Hier studeerde Ekaterina zang en harp aan meerdere conservatoria. Na haar afstuderen begon zij met haar succesvolle muzikale carrière, die inmiddels tot meerdere programma’s en veel bijzondere uitvoeringen heeft geleid.

De voorstelling ‘De Weg’ is een indrukwekkende combinatie van muziek, zang, dans en gesproken woord en zorgt voor ontroerende en confronterende momenten. Toch zijn ook humor en hoop nooit ver weg.

De uitvoering begint om 20.00 uur en duurt circa anderhalf uur. De Nicolaaskerk gaat om 19.15 uur open. Toegangsprijzen: € 20 voor 18+ en € 10 voor 18- (prijzen per persoon en inclusief koffie/thee). Kaarten kunt u kopen via www.ticketkantoor.nl/shop/deweg. Organisatie: PodiumParel Westerveld, zie www.podiumparel.nl met steun van Cultuurfonds Westerveld.

Locatie