Masha Bijlsma
Masha Bijlsma Eigen foto

Masha Bijlsma Sextet afsluitend concert Jazzdagen Harderwijk

woensdag 15 mei 2024 20:15

In dit sextet voert de geweldige stem van Masha Bijlsma de boventoon. Echter ook de overige bezetting van haar band, bestaande uit topblazers Ilja Reijngoud op trombone en Ben van den Dungen op saxofoon en de strakke, swingende ritmesectie met Hans Kwakkernaat op piano, Ruud Ouwehand op contrabas en Dries Bijlsma op drums, laat zich vrij improviserend stevig van zich horen. Ook wordt haar stem, naast Ilja en Ben in de frontlinie, regelmatig als derde solo-instrument ingezet. De groep speelt zowel eigen werk als prachtige arrangementen van nummers van onder andere Abbey Lincoln, Charles Mingus, Jasper van ’t Hof en ook Tony Lakatos, met wie Bijlsma meerdere cd’s heeft opgenomen. 

Het concert is in de Catharinakapel Harderwijk en begint om 20.15 uur. Voor meer informatie en kaartverkoop zie: www.jazzdagen.nl

De Jazzdagen beginnen na de break weer op 9 augustus.

Locatie