Afbeelding
Foto: Bert Brassé

Maak ook kennis met het eetbare wilde plantenjaar!

woensdag 1 november 2023 19:15 tot zondag 20 oktober 16:00

GASSELTE - In Het Wilde Weg biedt een jaarlijkse opleiding aan over eetbare wilde planten, waarbij de nadruk ligt op het leren herkennen en respectvol oogsten van deze natuurlijke voedselbronnen. De cursus wordt gegeven door twee docenten en biedt differentiatie in lesstof, waardoor zowel beginners als gevorderden aan hun trekken komen.  

De natuur heeft ons een overvloed aan plantaardig voedsel te bieden. Om ons heen staan heerlijke en gezonde planten, bomen, bessen en paddenstoelen. De kunst is om ze te leren (her)kennen en te weten hoe je ze respectvol kunt oogsten. Duik samen met In Het Wilde Weg een jaar lang in de wereld van de eetbare wilde planten en ontdek de kracht en rijkdom van de natuur. Heb je al ervaring met eetbare planten? Binnen de groep is een verdiepingsgroep. Doordat we met twee docenten zijn, differentiëren we in de lesstof. Hierdoor is er zowel voor gevorderde als beginnende wildplukker voldoende aandacht.

Kampeerweekend in de Weerribben

Begin november start het eetbare wilde plantenjaar van In Het Wilde Weg. Deze opleiding bestaat uit praktijkdagen, theorielessen live en online en een kampeerweekend in de Weerribben. De praktijkdagen vinden plaats op diverse locaties in Noord Nederland. We gaan onder andere naar de kwelder, het Lauwersmeer-gebied, bossen rondom Schoonloo en naar de Heest. Onderwerpen en thema´s die aan bod komen tijdens het jaar zijn onder andere eetbare wilde planten het hele jaar rond, goed herkenbare eetbare paddenstolen, fermenteren van eetbare planten, wasmiddel maken van paardenkastanjes, brandnetels twinen, struintochten, wilde planten in jouw tuin en diverse keuze onderwerpen. Ook brengen wij een bezoek aan voedsel-boskwekerij Arborealis in Wilhelminaoord en krijgen een excursie naar Heerlijk Westerwolds Land en krijgen daar een rondleiding door Rineke Dijkinga.

Ossenzijl

Het weekend van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni 2024 gaan we naar Ossenzijl gelegen aan de rand van het prachtige natuurgebied de Weerribben, dit is het grootste aaneengesloten laagveengebied van West-Europa. Hier gaan we vanuit de kano en te voet op zoek naar eetbare planten. We komen onder andere de beruchte en dodelijk giftige waterscheerling tegen, maar ook de gewone engelwortel en prachtige waterlelies.

Meer informatie over het eetbare wilde plantenjaar kun je vinden op www.inhetwildeweg.nl